Pazartesi, Haziran 26, 2017
Mersin Adliyesi’nden sonra Erdemli Adliyesi’nde de bayrağımıza yapılan çirkin saldırıya karşı basın açıklaması yapılmıştır

erdemli

Erdemli Adliyesi personeli arkadaşlarımızla birlikte, Hükümet Konağı önünde toplanıp İstiklal Marşı okuyarak Türk Bayrağının gönderden indirilmesi protesto edildi. Adalet Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Taşcı grup adına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bayrak, devletlerin, milletlerin, ulusların ve halkının sembolü olarak tarif edilen bir değerdir. Hiç bir bayrağın şekli ve rengi asla rastgele meydana gelmemiştir. Yüce milletimizin birleştirici unsuru olan bayrağımız rengini, şehitlerimizin kanından, ilhamını da bu kan gölüne yansıyan ay ve yıldızdan almaktadır. Bayrağımızın ortaya çıkmasını sağlayan bu manevi anlam, ondaki derinliğin ve yüceliğin önemini ayrıca ortaya koymaktadır. Kutsal bayrağımıza, yapılan menfur saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Kanımızdan kıymetli bayrağımıza yapılan saldırı anında herhangi bir müdahalenin olmaması, sabırlarımızı taşıran son nokta olmuştur.”

Basın açıklamasını izlemek için tıklayınız

Hakkında Adalet Büro Sen

ADALET BÜRO SEN ; Adliye Personelleri tarafından 21 Aralık 2009 tarihinde, adliye personellerini tek bir çatı altında birleştirmeye yönelik kurulmuş bir sendikadır. Sendikamız genel başkanı Ankara Adliyesi'nde yazı işleri müdürü olup, yönetimde yer alan genel başkan yardımcılarımız ise yine tamamen adliye (Konya, Mersin, Afyon, Aydın, Van ve İzmir Adliyesi) personellerinden oluşmaktadır. Sendikamızın amacı, tüm yargı çalışanlarının bir araya gelerek güç birliği yapması, doğru buldukları isteklerini ve ellerinden alınan birçok özlük haklarını, daha güçlü bir şekilde dile getirerek gerekli düzenlemelerin yapılmasının sağlanmasıdır. Sendikamız kuruluşunda, sendikacılığın sözlük anlamının "Hizmet" olduğu öngörüsüyle hareket ederek, hiç bir siyasi partinin arka bahçesi olmama kararı almış, siyasetten uzak sendikacılık anlayışını benimsemiştir. Siyaset ile sendikamız arasına kalın bir duvar örülerek, bu husus bizlerin vazgeçilmez bir olgusu haline gelmiştir. Adalet Büro Sen, yargı çalışanlarının şikayetçi olduğu, mobbing, yalnızlaştırılma, önemsizleştirilme ve ikinci sınıf vatandaş muamelesi tutumlarına karşı BİR ARADA DAHA GÜÇLÜ VAR OLDUĞUNU göstereceği doğru adrestir. Bugüne kadar çözülemeyen sorunlarımızı dile getirerek aynı zamanda çözüm önerileri de göstermiştir. Sendikamızca her yılın 8 Aralık tarihi "YARGI ÇALIŞANLARI GÜNÜ" olarak ilan edilmiş, tüm yargı çalışanlarının sesinin daha fazla duyulması sağlanmıştır.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Gerekli alanlar işaretlenmiştir *

dokuz − 1 =